Kultura

Sreda, 07.10.2015.

09:25

Svečana dodela književne nagrade "Dušan Vasiljev"

U utorak, 6. 10. 2015. godine, u svečanoj sali SO Kikinda, dodeljena je književna nagrada Dušan Vasiljev za 2014. godinu.

Izvor: B92

Default images

Dobitnik nagrade, David Albahari, čiji je roman Životinjsko carstvo u izdanju „Čarobne knjige“ iz Novog Sada trijumfovao u konkurenciji 83 naslova, primio je nagradu i obratio se publici koja je gotovo u potpunosti ispunila salu. Albahari je izjavio kako je „svaka nagrada zapravo neka vrsta velikog izazova za pisca zato što ga stavlja u situaciju da ponovo definiše sebe posredstvom dela autora čije ime nagrada nosi“. „Pisac se u ovakvim situacijama pita“, dodao je Albahari, „kako će se priznanje, koje vraća u prošlost, podseća na delo iz prošlosti, odraziti na ono što će pisac raditi u budućnosti“. Dodeli nagrade prisustvovali su Stanislava Hrnjak, članica Opštinskog veća Kikinde zadužena za obrazovanje, kulturu i informisanje, kao i članovi stručnog žirija Ivana Peško, Vladimir Arsenić i Srđan Srdić.

Književnu nagradu Dušan Vasiljev na godišnjem nivou dodeljuje Opštinsko veće SO Kikinda u znak promocije savremene srpske književnosti, kao i sećanja na delo velikog ekspresionističkog pesnika. Novi konkurs za dodelu nagrade biće raspisan u toku decembra 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: