Đilas tvrdi: Niko na mojoj listi nije za nezavisno "Kosovo"; Nosilac i prvi na listi sami potvrdili da jesu

Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde, nedavno je u jednom gostovanju izjavio da niko sa njegove liste nije za priznavanje lažne države Kosovo.

Izvor: B92

Utorak, 05.03.2024.

13:27

Đilas tvrdi: Niko na mojoj listi nije za nezavisno
Foto: M. K./ATAImages

"Vučić govori da Zapad hoće da dovede ljude na vlast koji će da priznaju Kosovo. Niko neće da prizna Kosovo od ovih ljudi sa kojima ja sarađujem", rekao je Đilas.

Ipak, to je daleko od istine. Naime, Radomir Lazović - prvi na Đilasovoj listi za parlamentarne izbore, takođe u jednom televizijskom gostovanju potvrdio je potpuno suprotno:

"Za nas je i priznanje Kosova na stolu", rekao je tada Lazović.

Isti stav ponovio je i Dobrica Veselinović, nosilac Đilasove liste za beogradske izbore:

"Nema Srbije na Kosovu, ne treba zamajavati ljude, lažemo sebe", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: