Četvrtak, 14.09.2023.

07:55

Srpski ambasador: Takva politika nema budućnosti

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić razgovarao sa specijalnim američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Izvor: Tanjug

Srpski ambasador: Takva politika nema budućnosti
FOTO: TANJUG/SAVA RADOVANOVIÆ/ bs

Đurić i Eskobar su razgovarali o, kako se navodi, ''svakodnevnom šikaniranju kome je izložena srpska zajednica na Kosovu i Metohiji'', kao i o procesu dijaloga Beograda i Prištine.

''Razgovarali smo o procesu dijaloga Beograda i Prištine, kao i planovima za jačanje bilateralne saradnje Srbije i SAD u svim oblastima. Tokom sastanka, posebno sam ukazao na svakodnevno šikaniranje kome je izložena srpska zajednica na Kosovu i Metohiji. Diskriminatorni, nedemokratski i često nasilni pritisak na Srbe, i pokušaj stvaranja razdora izmedju Beograda i partnera u EU i SAD jedina su politika Albina Kurtija'', napisao je Đurić na mreži X.

On je istakao da takva politika nema budućnost.

''Beograd ostaje čvrsto opredeljen za mir, saradnju i politiku budućnosti'', zaključio je DJurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: