Trese se tlo: Borbeni avioni su poleteli

U 14.59 u Zagrebu je jako zagrmelo.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.07.2023.

15:25

Trese se tlo: Borbeni avioni su poleteli
ilustracija/EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

Reč je o najavljenom probijanju zvučne barijere. Ali Zagrepčane je uznemirio jak prasak, pa su potres prijavili i na EMSC aplikaciji i sajtu.

"U okviru planskih zadataka Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva, piloti 191. lovačke eskadrile 91. krila, u ponedjeljak, 31. jula i utorak, 1. avgusta 2023. godine, od 10.00 do 18.00 časova, će sprovodi redovne letne aktivnosti tokom kojih se može očekivati probijanje zvučne barijere.

Predviđene su aktivnosti tokom kojih se može očekivati probijanje zvučne barijere na područjima Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije na visini od 10.000 do 14.000 metara, dok poštujući sve mere bezbednosti.

"Naglašavamo da Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti u područjima propisanih zona letenja obavlja u skladu s propisima i pravilima koja uređuju korištenje zračnog prostora u Republici Hrvatskoj. Za vrijeme leta i zbog probijanja zvučne barijere, potrebno je izvršiti Očekuje se kratkotrajna pojačana buka, a građane molimo za strpljenje i razumevanje“, poručili su jutros iz Ministarstva odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: