Petak, 23.06.2023.

15:46

Mojsilović se hitno obratio: "Ako vojska dobije naređenje, izvršiće ga u potpunosti" VIDEO

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović obratio se povodom situacije na Kosovu i Metohiji.

Izvor: B92

Mojsilović se hitno obratio:
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIÆ/bs

Podsećamo, danas su se pojavili snimci do zuba naoružanih Kurtijevih terorista u Južnoj Mitrovici za koje se spekuliše da će krenuti ka severu.

"Srpski narod na KiM izložen je strašnom pogromu prištinskog režima Aljbina Kurtija. Srbi su svakodnevno meta Aljbina Kurtija i njihova krivica je jedino što imaju srpska imena i prezimena i što ne žele da napuste svoja ognjišta", rekao je Mojsilović na početku obraćanja.

On je dodao da teror koji sprovodi Kurtijev režim više ne može ni fizički da se podnese.

"U skladu sa svim činjenicama, a i zbog korektne i profesionalne saradnje koju imamo, ja sam obavestio komandanta KFOR-a da sa velikom zebnjom pratimo događaje i zahtevamo preduzimanje hitnih mera u zaštiti srpskog naroda i prava na njegov opstanak. Ovo je naša molba jediniciama KFOR-a, celom KFOR-u i drugim međunarodnim bezbednosnim istitucijama na Kosovu i Metohiji", rekao je Mojsilović.

On je dodao da Vojska Srbije, u skladu sa Ustavom Republike Srbije i poveljom UN, ukoliko dobije naređenje od vrhovnog komandanta, sve svoje zadatke u odnosu na ukupnu bezbednosnu krizu, izvršiće u potpunosti.

Podsetimo, danas je na Kosmetu uhapšen još jedan Srbin, Nenad Orlović, koji je bio na svom radnom mestu, u auto-perionici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Podeli: