Srbiji preti totalni haos, ali totalni. Počelo je FOTO/VIDEO

U Srbiju su danas stigle nepovoljne vremenske prilike, a snažan vetar širom države već stvara probleme.

Izvor: B92

Subota, 04.02.2023.

13:29

Srbiji preti totalni haos, ali totalni. Počelo je FOTO/VIDEO
Ilustracija: Depositphotos/ifeelstock

U OŠ "Bratstvo i jedinstvo" u Kucuri, olujni vetar odneo je veći deo krova škole u trenutku kada se održavalo školsko takmiičenje.

Na lice mesta izašla je Služba hitne medicinske pomoći.

Zbog oluje i vremenskih neprilika koji su bili danas u 9.50 sati otkazano je više vozova između Beograda i Novog Sada, saopštile su Infrastrukture železnice Srbije.
U informaciji navode da su velika oluja i vremenske neprilike prouzrokovali tehničke probleme u funkcionisanju sistema kontaktne mreže na deonici između Inđije i Novog Sada.

Zbog jakog vetra, širom Srbije oborena su stabla, što dodatno vozačima otežalo kretanje u saobraćaju, ponegde stvarajući i kolone.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će danas u Srbiji biti vetrovito sa jakim i olujnim severozapadnim vetrom sa udarima od 17 do 24 metara u sekundi, ponegde i sa udarima orkanske jačine, odnosno preko 24 metra u sekundi.
U celoj Srbiji na snazi je narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme.

U Beogradu će duvati jak i olujni severozapadni vetar sa udarima oko 17 metara u sekundi, koji će sredinom dana biti i kratkotrajno jači.
  • RHMZ najavio pad temperature


U nedelјu i ponedelјak sneg se očekuje samo u brdsko-planinskim predelima uz dalјe, ali manje povećanje visine snežnog pokrivača.
Sledeće sedmice u nizijama jutarnja temperatura od -10 do -4 °S, na planinama lokalno i do -20 °S. Maksimalna temperatura do utorka u većini mesta oko ili malo ispod 0 °C, a od srede u manjem porastu", najavio je RHMZ.

Zbog jakog vetra i snega u Srbiji je na snazi naranžasti meteo alarm, što znači da je vreme opasno.

"Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", objavio je RHMZ.
Na planini Suvobor takođe duva jak vetar, a sneg ne prestaje da pada.

Stanovnici Zlatibora zabeležili su danas smetove snega, a kako se može videti i na snimku, snežna oluja je sve jača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: