Nastavljeno suđenje; Lalić Belivuku: Ti si ubio Spahića u Crnoj Gori VIDEO

Pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića dovedeni su u Specijalni sud u Beogradu.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg
FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg

Pripadnici Belivukove grupe se nastavlja suđenje za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Pripadnici grupe, koji su u pritvoru Okružnog zatvora, su dovedeni u dva navrata u polciijskoj koloni od dve marice i šest automobila policije.

Očekuju se i dolasci optuženih koji se brane sa slobode među kojima su Slađana Sekulić, Miloš Lukić Selak, Muhat Simeunovic i drugi.. Danas se na suđenju očekuje da optuženi vođa klana Belivuk da nastavi sa ispitivanjem Lalića.

Nakon Lalića očekuju se izlaganja i okrivljenih-saradnika Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića. Okrivljeni svedoci su pristali da za kazne zatvora od 14,15 i 18 godina pričaju o zločinima koje je grupa počinila.

Optuženi za organizovanje kriminalne grupe Veljko Belivuk nastavio je danas da isputuje okrivljenog-saradnika Srđana Lalića, na suđenju toj grupi koja se teretii za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito nošenje i držanje oružja, otmice i silovanje.

Pričajući o ubistvima u Crnoj Gori, Belivuk je pitao Lalića kako je mogao da tvrdi da je Belivuka, Marka Miljkovića i Nebojšu Jankovića tamo srdačno dočekao mušakrac "Zema" kada nije tome prisustvovao, na šta mu je Lalić odgovorio da su mu to oni ispričali.

Lalić je rekao da je Belivuk ubio Adisa Spahića u Crnoj Gori, kada je ubijen i Damir Hodzić, a Mile Radulović zvani Kapetan otet.

Belivuk je počeo današnje ispitivanje postavljanjem pitanja Laliću o planiranju ubistva Gorana Veličkovića, a Lalić je tvrdio da je njegova otmica bila detaljno isplanirana.

Ranije je ispričao da je okrivljeni-saradnik Bojan Hrvatin Veličkovića dovezao do njive kukuruza, nakon čega su ga pripadnici oteli i odveli u kuću u Ritopeku gde je kasnije ubijen.

Belivuk je Lalića pitao kako je moguće da industrijska mašina za mlevenje mesa može da melje kosti, ali ne može kosu, na šta je Lalić odgovrio da su kosti elastičnije od kose.

Lalić je ranije ispričao da su prilikom uklanjanja tela morali da skidaju kosu svojih žrtava jer se kosa zaglavi u mašini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 53 idi na stranu