Putin je seo za sto sa njima: Kažite mi – kako dalje? Slušam vas... VIDEO

Ruski predsednik Vladimir Putin zatražio je, što nije uobičajeno, sugestije o tome kako bi trebalo da se odvija ruska vojna kampanja u Ukrajini.

Izvor: B92

Subota, 17.12.2022.

11:14

Putin je seo za sto sa njima: Kažite mi – kako dalje? Slušam vas... VIDEO
Tanjug/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

On je za mišljenje o toku rata pitao komandante svojih oružanih snaga. To je potvrdio Kremlj, a na snimku koji je objavljen vidi se da je Putin je predsedavao sastankom na kom je bilo desetak ljudi za okruglim stolom, zajedno sa ministrom odbrane Sergejom Šojguom i načelnikom Generalštaba Valerijem Gerasimovim.

Putin je potom prikazan na čelu drugog konferencijskog stola u štabu združenih snaga, pozivajući brojne vojne komandante da daju sugestije.

"Slušaćemo komandante u svakom operativnom pravcu i želeo bih da čujem vaše sugestije o našim neposrednim i srednjoročnim akcijama", rekao je Putin.

General Vazduhoplovstva Sergej Surovikin, vrhovni komandant ruskih snaga koje se bore u Ukrajini, takođe je prikazan kako prisustvuje sastancima na fotografijama postavljenim na sajtovima Kremlja.

Putin je juče proveo ceo dan u štabu operativne grupe, rekao je novinskoj agenciji Interfaks njegov portparol Dmitrij Peskov. Nisu objavljeni nikakvi drugi detalji Putinove posete niti lokacija sedišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: