Okupacija severa KiM; bačene dve šok bombe; policija tzv. Kosova: Ostajemo VIDEO/FOTO

Između 200 i 300 Kurtijevih naoružanih specijalaca peške je, u pratnji brojnih oklopnih vozila, umarširalo iz pravca Južne Mitrovice u Severnu Mitrovicu.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.12.2022.

20:50

Okupacija severa KiM; bačene dve šok bombe; policija tzv. Kosova: Ostajemo VIDEO/FOTO
Foto: B92.net

Kako saznajemo, oni su se upitili u pravcu Bošnjačke mahale.

Aljbin Kurti je očigledno krenuo u finalni pokušaj okupacije severa KiM.

Specijalci su blokirali čitavu Kosovsku Mitrovicu i ne dozvoljavaju ni snimanje ni fotografisanje.

Pripadnici zv. Specijalne jedinice Kosovske policije bacili su dve šok bombe.

Građani Severne Mitrovice okupljaju se na ulicama, razgovaraju o svemu što se dešava poslednjh dana, napeto je, ali bez incidenata.

Svi kafići su zatvoreni, a žene i deca su se sklonili sa ulica.

Svečlja: Neophodno prisustvo kosovske policije na severu KiM

Foto: B92.net
Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja naveo je večeras da je neophodno prisustvo tzv. kosovske policije na severu KiM i da ona ima mandat i zadatak da osigura bezbednost, garantuje red i vladavinu zakona.

On je na Fejsbuku napisao da je "poslednjih dana, nakon uzastopnih oružanih napada na policijske službenike i građane na severu zemlje, neophodno pojačati prisustvo policije u cilju obezbeđenja svih građana".

Tzv. policija Kosova: Ostajemo

Foto: B92.net
Tzv. kosovska policija saopštila je da će narednih dana povećati prisustvo na severu Kosova i navela da je to u cilju održavanja javnog reda, prenela je Gazeta ekspres. Kosovska policija je sinoć u saopštenju navela da su među njenim glavnim ciljevima održavanje javnog reda, garantovanje bezbednosti, zaštita života i imovine svih građana bez razlike.

"Prioritet kosovske policije je obezbeđivanje bezbednosti za sve građane, stoga, ocenjujući trenutno stanje i trendove u severnim opštinama, policija će narednih dana pojačati prisustvo policije na severu kako bi ostvarila ciljeve policije", navodi se u saopštenju.

Oni dodaju i da kontinuirano prate i analiziru dešavanja i prave stručne procene na osnovu kojih preduzimaju , kako se navodi, "neophodne, razumne i zakonite mere za sprovođenje zakona i odluka državnih organa Kosova“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: