Pucnjava na Zapadnoj obali: Ima mrtvih

Jedan Palestinac je ubijen, a 11 je povređeno na okupiranoj Zapadnoj obali, kada su na njih otvorile vatru izraelske snage.

Izvor: B92

Utorak, 29.11.2022.

08:06

Pucnjava na Zapadnoj obali: Ima mrtvih
Foto: Profimedia

Tu informaciju je saopštilo palestinsko ministarstvo zdravlja.

Zvanična palestinska novinska agencija Vafa javila je da su u ponedeljak uveče izbili sukobi između izraelskih snaga i stanovnika severnog grada Hebrona.
Izraelska vojska je saopštila da su vojnici pucali na Palestince koji su bacali kamenje i improvizovane eksplozivne naprave na snage koje su delovale u gradu.

Navodi se da su Palestinci takođe pucali na vojnike, javio je AP.

Ministarstvo je saopštilo da je devet Palestinaca povređeno u pucnjavi, a da su dvojica imala probleme sa disanjem od suzavca.

Tenzije između Izraelaca i Palestinaca rastu već mesecima zbog izraelskih racija na okupiranoj Zapadnoj obali koje se sprovode gotovo svake noći, nakon što su militantni Palestinci ovoga proleća u napadima na izraelske gradove ubili 19 ljudi, podseća američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: