Nedelja, 13.11.2022.

10:58

Vučić u opasnosti? "Borba se nije završila"

Premijerka Srbije Ana Brnabić gostujući u jutarnjem programu TV Prva osvrnula se na nova svedočenja o planiranom atentatu na predsednika Aleksandra Vučića.

Izvor: B92

Vučić u opasnosti?
Foto: Profimedia

Premijerka Ana Brnabić ocenila je danas da posle hapšenja kriminalne grupe iz Beograda, opasnost po život predsednika Srbije Aleksandra Vučića nije prošla jer su, kako je kazala "nalogodavci još na slobodi".

"Mi smo imali saznanja. Ja sam o tim saznanjima pričala i ranije. Sve vreme smo se mi trudili da Srbija na najodgovorniji način obaveštava našu javnost o tome. Postoji grupa medija, ali takođe i grupa analitičara plaćenih od strane raznih tajkuna u Srbiji, koji su kada smo mi svaki put pričali o tome i, iznosili neke dokaze, iznosili saznanja koja smo dobijali i od strane naših evropskih partnera, i zvanično od institucija Europola, to su izvrgavali ruglu. Sprdali su se sa tim, pričali su kako mi to koristimo u političke svrhe, dakle, na svaki mogući način minimalizovali tu opasnost što je dodatno otvaralo prostor da se tako nešto intezivira", rekla je premijerka Srbije.

Kako kaže, ono što sam je pričala prošle nedelje i ono što je danas ponovila jeste "da li možemo da čujemo jedno izvini, makar jedno izvini od ljudi koji kažu za sebe ili smatraju da su bilo kako odgovorni za izgovorenu reč ili ono što plasiraju kao mediji, analitičari ili kao bilo kave javne ličnosti".

Kako je istakla, oni su imali saznanja.

"Ja se još jednom duboko zahvaljujem od srca svim pripadnicima naše službe bezbednosti zato što su učinili sve što je bilo u njihovoj moći da zaštite život našeg predsednika Aleksandra Vučića i to smo uspešno učinili, ali, takođe i članova njegove porodice, jer danas čujemo da su i oni bili u ozbiljnoj opasnosti. Mi smo to znali, mi smo i o tome pričali, ali nikada jasnije o tome nismo čuli nego sada. Hvala i našim partnerima u inostranstvu koji su radili sa nama", rekla je Ana Brnabić.

Istakla je da opasnost po predsednika Aleksandra Vučića nije prošla.

"Moram da podvučem. Nalogodavci su na slobodi, oni su van domašaja naših službi. Ko god da želi da destabilizuje Srbiju, ko god želi da vidi Srbiju da se vraća u prošlost udariće prvo na Alekasandra Vučića i to je nažalost najlakša opcija za mnoge koji žele da Srbija bude slaba zemlja", kazala je.

Brnabić je za Televiziju Prva, pitanja dela opozicije o tome zašto domaće bezbednosne službe nisu reagovale ranije ako su bile upoznati sa namerama te kriminalne grupe, nazvala sramotnim.

"Kada mi neko postavi pitanje zašto nismo ništa učinili a imali smo saznanja uvek pitam 'kako mislite da ništa nismo učinili'? Pre svega uspeli smo da sačuvamo život Aleksandra Vučića , uspeli smo da zaštitimo njegovu porodicu. To je kontinuirana borba. Borba se nije završila i neće se završiti. Osnovni cilj smo ispunili, drugi cilj je privođenje tih ljudi, da bi se oni osudili...Sramota je to što pitaju, uspeli smo da zaštitmo Vučića", rekala je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: