Precizni napadi – Rusi "udarili" na Ukrajince; uništen štab vazduhoplovne komande, likvidirani vojnici

Vazdušno-kosmičke snage Rusije su preciznim napadima uništile na jugozapadnoj periferiji Dnjepropetrovska štab ukrajinske vazduhoplovne komande "Vostok".

Izvor: B92

Utorak, 04.10.2022.

14:34

Precizni napadi – Rusi
Foto: Profimedia

To je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije.

U pravcu Krasnog Limana u području Torskog likvidirano je više od 120 ukrajinskih vojnika i 14 jedinica oklopne tehnike.

Prilikom napada na 14. i 92. brigadu ukrajinske vojske u pravcu Kupjanska likvidirano je do 100 ukrajinskih vojnika i stranih plaćenika.

Ruska vojska je u području grada Zaporožja raketnim napadom uništila ukrajinsko skladište municije i radionice za popravku aviona fabrike "Motor sič".
Avijacija i artiljerija Oružanih snaga Rusije je za dan uništila pet komandnih mesta, 43 artiljerijske jedinice i ljudstvo u 157 rejona.

Napadom ruske avijacije likvidirano je do 250 ukrajinskih vojnika i preko 40 jedinica tehnike u pravcu Krivog roga i Andrejevke.

Raketnim napadom na mehanizovanu brigadu u pravcu Lisičanska likvidirano je do 90 ukrajinskih vojnika, tri tenka i šest oklopnih vozila.

Ruski lovci su za dan oborili ukrajinske avione Su-25 u DNR i Su-24 u Hersonskoj oblasti.

U blizini Nove Kahovke i Černobajevke u Hersonskoj oblasti ruska PVO je oborila devet projektila ispaljenih iz američkih višecevnih raketnih bacača "Himars".
Ruska vojska je za dan uništila ukrajinske protivavionske raketne sisteme "Buk M1" i radarsku stanicu sistema "S-300".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: