Zukorlić glasao na izborima u BiH? "Neka nam bude hairli" FOTO

Potpredsednik Narodne skupštine i lider Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić glasao je danas na izborima u Bosni i Hercegovini.

Izvor: B92
Podeli

"Neka nam budu hairli predstojeći kantonalni, federalni, parlamentarni i predsjednički izbori u Bosni i Hercegovini. Nadam se da će novo rukovodstvo Bosne i Hercegovine biti na usluzi svim svojim narodima, ali i Bošnjacima Sandžaka i cijelog svijeta koji Bosnu vide svojom matičnom državo", napisao je uz fotografiju.

Tragom ove vesti pitali smo Zukorlića po kom osnovu je glasao na tekućim izborima u BiH, budući da je nosilac javne funkcije u Srbiji.

Kako je za B92.net rekao Zukorlić, budući da ima dvojno državljanstvo, nalazi se na oba biračka spiska, i u Srbiji i u Bosni i Hercegovini, i tako iskoristio svoje biračko pravo.

"Uprkos tome sto sam nosilac javne funkcije u Srbiji, glasao sam na bosanskim izborima po istom osnovu na koji je glasao i moj otac rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić kad je bio nosilac javne funkcije. To nije nikakva novina na balkanskom političkom polju. Primera radi, Milorad Dodik ima dvojno državljanstvo i glasa i učestvuje u kampanji i u Srbiji i BiH, iako je nosilac javne funkcije u Bosni i Hercegovini", rekao je Zukorlić za B92.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 95 idi na stranu