Rusi priznali: Vojska se povukla; Likvidirani vojnici, uništeni tenkovi

Savezničke snage napustile su mesto Krasni Liman u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kako su naveli, povukle su se na povoljnije pozicije, jer je postojala opasnost da budu opkoljene.

Kako je precizirano, u toku proteklog dana u pravcu Krasnog Limana likvidirano je preko 200 ukrajinskih vojnika, a takođe je uništeno pet tenkova i devet borbenih vozila pešadije.

"Uprkos pretrpljenim gubicima, zbog značajne nadmoći u snagama i sredstvima, protivnik je uveo rezervne snage i nastavio ofanzivu u pravcu Krasnog Limana", navodi ruska vojska.

Ruska avijacija je preciznim napadima na položaje 65. mehanizovane brigade ukrajinske vojske u području grada Zaporožje likvidirala do 60 vojnika i uništila 10 jedinica vojne tehnike, kao i dva američka višecevna raketna bacača "Himars", saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Lovačka avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborila je ukrajinski MiG-29 iznad Nikolajevske oblasti.

U pravcu Nikolajev-Krivi Rog za dan je likvidirano preko 270 ukrajinskih vojnika. Uništeno je i pet tenkova, šest borbenih vozila pešadije, 23 vojna oklopna vozila i 11 automobila.

Pored toga, u Harkovskoj oblasti raketnim napadom uništen je položaj jedinica 14. mehanizovane brigade ukrajinske vojske. Likvidirano je preko 50 militanata, a uništeno je i 12 jedinica specijalne vojne tehnike.

Oružane snage Rusije takođe su uništile šest ukrajinskih komandnih mesta u DNR i Nikolajevskoj oblasti, kao i 68 artiljerijskih jedinica, ljudstvo i vojnu tehniku u 153 rejona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 587 idi na stranu