"Danas ću tražiti od Putina"

LNR će danas od ruskog predsednika Vladimira Putina tražiti da razmotri prijem LNR u sastav Ruske Federacije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 28.09.2022.

08:51

EPA-EFE/MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN POO

Lider samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) u Ukrajini Leonid Pasečnik najavio je da će kasnije danas pripremiti dokument kojim se od Putina traži da razmotri prijem LNR u sastav Ruske Federacije, prenosi TASS.

"Rezultat je tu! Stanovnici Luganske Narodne Republike su se opredelili za svetlu i prosperitetnu budućnost“, napisao je on na Telegramu, komentarišući rezultate referenduma koje su organizovale proruske vlasti, o pristupanju LNR Rusiji.

"Danas ću pripremiti odgovarajući dokument kojim tražim od ruskog predsednika Vladimira Putina da razmotri pristupanje LNR Ruskoj Federaciji kao konstitutivnog člana u skladu sa zakonom“, zaključio je Pasečnik.

Proruski zvaničnici u četiri regiona Ukrajine pod kontrolom Moskve saopštili su juče da se ogromna većina stanovnika izjasnilla za ulazak ovih oblasti u sastav Ruske Federacije, nakon pet dana glasanja na referendumu koje su Kijev i zapadni lideri unapred odbacili kao "farsu".

I Herson i Zaporožje tražiće od Putina

Vlasti Hersonske i Zaporoške oblasti zatražiće od ruskog predsednika Vladimira Putina da razmotri prihvatanje tih oblasti u sastav Rusije nakon referenduma.

"Obratićemo se ruskom predsedniku u narednih nekoliko dana", izjavio je za agenciju TAS S zamenik predsednika vojno-civilne administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov.

Predsednik pokreta "Mi stojimo uz Rusiju" Vladimir Rogov takođe je za TV kanal Solovjev rekao da će vlasti Zaporoške oblasti zatražiti od Putina da razmotri prihvatanje regiona u sastav Rusije nakon referenduma.

"Koliko ja razumem obrazloženje procesa, zahtev će biti razmatran narednih dana", precizirao je Rogov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: