Patrijarh Porfirije odložio posetu Herceg Novom zbog tragedije na Cetinju

Poseta patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija Herceg Novom odložena je zbog trodnevne žalosti u Crnoj Gori povodom tragedije na Cetinju.

Izvor: B92

Subota, 13.08.2022.

20:55

Patrijarh Porfirije odložio posetu Herceg Novom zbog tragedije na Cetinju
FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC

Poseta je planirana za 14. i 15. avgust, saopštila je SPC.

Obaveštavamo verni narod i crnogorsku javnost da se odgađa najavljeni dolazak Njagove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija u Herceg Novi povodom 640 godina grada, zbog zvanične trodnevne žalosti i saosećanja sa ožalošćenima povodom jučerašnjeg tragičnog događaja na Cetinju. Ova blagoslovena poseta Prvojerarha naše pomjesne Crkve odlaže se za 29. i 30. avgust, a o detaljima će javnost biti blagovremeno obaveštena, saopštili su iz Mitropolije crnogorsko- primorske a preneto je na sajtu SPC.

Patrijarh Porfirije trebalo je da boravi 14. i 15. avgusta u Herceg Novom povodom 650 godina od osnivanja tog grada i gradske slave, prenosa moštiju Svetog arhanđela Stefana.

To je, inače, prva poseta srpskog patrijarha Herceg Novom posle 43 godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: