Stoltenberg otkazao posetu Berlinu; razlog – bolest

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg otkazao je današnju posetu Berlinu, tokom koje je trebalo da se sastane sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.06.2022.

09:41

Stoltenberg otkazao posetu Berlinu; razlog – bolest
EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER

"Generalni sekretar nas je informisao da je iznenada otkazao posetu Berlinu", saopštilo je nemačko Ministarstvo odbrane.

Generalnom sekretaru NATO-a Jensu Stoltenbergu dijagnostikovan je herpes i zbog toga će razgovore zakazane u Nemačkoj i Rumuniji održati na daljinu, rekao je danas zvaničnik Alijanse.

"Generalni sekretar će provesti svoju planiranu posetu Nemačkoj i Rumuniji ali na daljinu, a ne lično", rekao je zvaničnik agenciji Rojters.

On je dodao da je šefu Alijanse dijagnostikovan herpes, odnosno virusna infekcija kože, što je česta pojava nakon preležanog kovida 19 i on će raditi od kuće. Stoltenberg je sredinom maja bio pozitivan na virus korona. On je tada pokazivao blage simptome i radio je od kuće, rekao je portparol zapadne vojne alijanse.

Stoltenberg je trebalo da se sastane sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom danas u Berlinu, a sutra da prisustvuje sastanku sa liderima Rumunije, Poljske i Mađarske u Bukureštu.

"Sputnjik" je javio ranije, pozivajući se na nemačko Ministarstvo odbrane, da je Stoltenberg iznenada otkazao današnju posetu Berlinu, tokom koje je trebalo da se sastane sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: