Bes iz Rusije: Pretnja Bugarskoj, Severnoj Makedoniji, Rumuniji i Crnoj Gori FOTO

Vest da su Bugarska, Severna Makedonija, Rumunija i Crna Gora zabranili prelet aviona ruskog šefa diplomatije ustalasala je Moskvu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.06.2022.

10:07

Bes iz Rusije: Pretnja Bugarskoj, Severnoj Makedoniji, Rumuniji i Crnoj Gori FOTO
Foto: Profimedia

Dok su u EU i NATO pozdravili odluku te tri članice da zabrani prelet Segeju Lavrovu prema Beogradu, u Moskvi su reakcije drugačije.

Direktor državne sevmirske agencije Roskosmos Dimitri Rogozin je preko Tvitera iskazao gnev prema ove četiri države i posalo im poruku sa jednom rečju "Sarmat".

Naime, on je na Tviteru napisao poruku sledeće sadržine, koju su neki shvatili kao pretnju, drugi, kao srdžbu, a treći kao neukusnu šalu i provokaciju, što zavisi od ugla ko, kako gleda.

"Ono što je dobro je "Sarmat"? Neće da traži (misli verovatno na Sergeja Lavrova) saglasnost za letenje od kukavičkih Bugara, osvetoljubivih Rumuna i Crnogoraca koji su izdali našu zajedničku istoriju, Kao i ostali, Šveđani.

Inače, Rogozin često u istupima na Tviteru spominje balističke rakete , pa je pre nekoliko godina Zapadu čestitao Novu godinu sa deda mrazevima pored balističke rakete Topolj M.

Takođe kao direktor vojnoprivrednog sektora i šef delegacije Rusije pri NATO često je u svojim stavovima odapinjao "otrvone strele" i komentarisao dešavanja na relaciji Rusija-Zapad, ismevajući ili kritikujući Zapad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: