Uhapšeni oni koji su planirali ubistvo ruskog novinara

Snage bezbednosti uspele su da uhapse neonaciste koji su pripremali ubistvo novinara Vladimira Solovjeva, saopštio je FSB.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.04.2022.

14:44

Uhapšeni oni koji su planirali ubistvo ruskog novinara
Ilustracija: EPA/SERGEI ILNITSKY

"FSB je zajedno sa Istražnim komitetom uhapsio grupu članova neonacističke terorističke organizacije, državljane Rusije koji su po instrukcijama Službe bezbednosti Ukrajine, planirali da ubiju javnu ličnost, novinara Vladimir Solovjeva", saopštio je FSB.

"Tokom pretresa zaplenjeni su eksploziv, osam Molotovljevih koktela, šest pištolja makarov, granata RGD-5, više od hiljadu metaka različitog kalibra, droga, falsifikovani ukrajinski pasoši sa fotografijama članova grupe i neonacistička literatura", navodi se u saopštenju..

U saopštenju se navodi da su pripadnici terorističke grupe priznali o pripremi ubistva Solovjeva, nakon čega su planirali da pobegnu u inostranstvo.

Danas je predsednik Rusije Vladimir Putin rekao da je suzbijeno delovanje terorističke grupe koja je pripremala ubistvo jednog od poznatih ruskih novinara. TV voditelj Vladimir Solovjov rekao je za RIA Novosti da nije primetio da se nad njim sprovodi bilo kakav nadzor.

"Jutros je Federalna služba bezbednosti presekla rad terorističke grupe koja je planirala napad i ubistvo jednog od poznatih ruskih televizijskih novinara", rekao je Putin govoreći na proširenom sastanku odbora Državnog tužilaštva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: