Ponovo obavezne maske: "Ako ne reagujemo sada, biće prekasno"

Filadelfija je prvi veliki grad u SAD koji je ponovo uveo obavezno nošenje maske u zatvorenom prostoru nakon što je registrovan nagli porast obolelih od kovida.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.04.2022.

23:40

Ponovo obavezne maske:
Ilustracija: Shutterstock/Nelson Antoine

Zdravstveni inspektori će od 18. aprila početi da kontrolišu ovu meru u gradskim preduzećima, preneo je AP. Broj novozaraženih od korona virusa porastao je za više od 50 odsto u proteklih 10 dana, što je prag na osnovu kojeg se, prema gradskim smernicama, zahteva da ljudi nose maske u zatvorenom prostoru, rekla je dr Šeril Betigol, komesarka za zdravstvo.

"Ako ne reagujemo sada, znajući da je svaki prethodni talas infekcija bio praćen talasom hospitalizacija, a zatim talasom smrti, za mnoge naše stanovnike biće prekasno", kazala je Betigolova.

Ona je navela da je ovo šansa da se preduhitri pandemija i nose maske dok se ne dobije više informacija o ozbiljnosti nove BA.2 podvarijante omikrona.

Filadelfija je ukinula obavezu nošenja maski 2. marta, a Betigolova je priznala da je bilo divno ponovo osetiti taj osećaj normalnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: