Nasilni upad u RTS: Policija odmah reagovala, privedeno 40 ljudi; oglasilo se i Ministarstvo FOTO

Članovi organizacije “Dostojni Srbije”, navodno iskazujući nezadovoljstvo zbog rada RTS-a, nasilno su ušli u zgradu te medijske kuće u Takovskoj ulici.

Izvor: B92, Novosti

Petak, 25.03.2022.

18:00

Default images

Oni nisu želeli da napuste zgradu i pružali su pasivan otpor, prenose "Novosti".

Policija ih je bez problema izvela iz zgrade. Privedeno je čak 40 ljudi.

Članovi organizacije “Dostojni Srbije” će biti sprovedeni u policijsku stanicu na dalje postupanje.

O događaju je obavešteno nadležno Tužilaštvo. Ministarstvo kulture i informisanja najoštrije osuđuje nasilni upad pripadnika organizacije "Dostojni Srbije" u zgradu javnog servisa RTS.

"Niko nema pravo da napada, ponižava i ugrožava rad i život novinara i zaposlenih u RTS-u. Sloboda izražavanja i različitost mišljenja su temeljne vrednosti našeg društva koje svi treba da uvažavamo i poštujemo", navodi Ministarstvo.

Oni su pozdravili brzu reakciju organa javnog reda kako bi se obezbedilo pravo novinara RTS-a da rade svoj posao bez pritiska i pozvali su građane, organizacije i druge aktere da se uzdrže od verbalnih i fizičkih pretnji prema novinarima i podseća da niko nema prava da ugrožava bezbednost medijskih radnika sa čijom se uređivačkom politikom ne slažu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: