Gomilaju se vojne snage i u BiH?; "Građani treba da znaju..." VIDEO

Nakon što je Rusija počela sa specijalnom operacijom u Ukrajini, vojne snage i u Evropi se reorganizuju.

Izvor: B92, Blic

Nedelja, 06.03.2022.

20:32

Default images

EUFOR je u skladu s tim poslao dodatne vojnike u Bosnu i Hercegovinu iz Austrije, Bugarske, Rumunije i Slovačke, a s njima pristižu i motorizovani vodovi.

U prethodnim danima su na društvenim mrežama objavljivani videosnimci oklopnih vozila na ulicama Bosne i Hercegovine, a reč je o vozilima koji pristižu u sklopu misije "Altea", prenosi Srpskainfo.

"Oklopni transporteri će se pridružiti ostalim, neoklopljenim vozilima u obavljanju redovnih operacija EUFOR, pa građani BiH treba da znaju da će i ove oklopne transportere od sada moći viđati na putevima", rekli su iz EUFOR za Kliks.

Pre dva dana je u okviru tog plana pristiglo 500 vojnika, a Rumunija je nedavno poslala vod koji se sastoji od oklopnih transportera, ali i vozila logistike i podrške, koji će takođe biti raspoređeni.

Taj vod je stigao u BiH danas, a na graničnom prelazu Šamac je i snimljen. Reč je o oklopnim vozilima Pirana i BRDM 2 koje će biti dio vojne pomoći Oružanim snagama BiH.

Nije poznato kako i gde će ova vozila biti raspoređena, a nakon što su ušli u BiH, građani su ih snimili još u Maglaju i Zenici, a preusmereni su i ka Sarajevu.

Dodatni vojnici i oprema će biti u službi obavljanja redovnih operacija EUFOR poput patroliranja, kombinovanih obuka sa OS BiH i zaštita snaga EUFOR.

Iz EUFOR su kazali da osim ovoga što je do sada stiglo u BiH, još 3.500 vojnika rezervnih snaga je u pripavnosti i mogu biti angažovani u bilo kojem trenutku.

Francuska će inu narednom periodu izvesti nekoliko trenažnih letova mlaznih aviona iznad neba BiH, piše Kliks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: