SUBNOR protestuje zbog poređenja Ane Brnabić sa nacistima

SUBNOR Srbije saopštio je da je zabrinut zbog poređenja Ane Brnabić sa činovnikom nacističke Nemačke u medijskom sadržaju "Junaci doba zlog – Ana Brnabić''.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Shutterstok/Alexandros Michailidis
Foto: Shutterstok/Alexandros Michailidis

"Taj potez je sraman. Zateknuti smo činjenicom da je N1 sebi dozvolio da emituje medijski sadržaj koji podstiče reviziju istorije i relativizuje nacistička zlodela, Holokaust i genocid. U želji da privuku pažnju publike i da na kraju ostave upečatljiv efekat, uvredili su sve žrtve fašizma ali i građane Srbije. Umesto toga utisak koji su ostavili je neprofesionalnost i nepoštovanja stradalih u logoru Majdanek", naveo je SUBNOR.

Organizacija je istakla da je poređenje sadašnjih političara, koji deluju u demokratskoj multikulturalnoj i multietničkoj državi sa jasnim antifašističkim opredeljenjem i tradicijom koju negujemo, sa nacistima nemoguće i da bi moglo da padne na pamet samo nacističkim propagandistima kao što su Oto Ditrih i Jozef Gebels, koji su na isti način satanizovali Jevreje i njihove političare.

"Želimo da skrenemo pažnju javnosti da je ovaj medijski sadržaj deo svetskog trenda u kojem se vrši revizija istorije i relativizacija zločina sila Osovine nad svetskim stanovništvom i zla zbog kog su milioni ljudi izgubili živote, od kojih neki u najvećim koncentracionim logorima kao što su Aušvic, Jasenovac, Dahau, Majdanek... Zatečeni smo neznanjem i neobrazovanošću autora koji su sebi dozvolili da se igraju sa logorima smrti i poređenjem sadašnjih državnih službenika i njihovih dela sa takvim zverstvima, što je krajne neukusno u svakom umetničkom i novinarskom izražavanju", naglašava se u saopštenju.

Zaključuje se da se SUBNOR nada izvinjenju autora "kakofonije od dokumentarca" žrtvama fašizma, kao i da će uvideti razmere zločina koji su Nemačka i njeni saveznici tokom Drugog svetskog rata počinili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 183 idi na stranu