Mandić otvoreno: "Krivokapić i Abazović da podnesu ostavke"

Andrija Mandić je da će ta koalicija pokušati da održi na okupu parlamentarnu većinu osvojenu na izborima u Crnoj Gori 2020. godine.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC
EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC

Pročitajte još:

Oglasio se Bečić: "Biće mi čast da budem smenjen" FOTO

Vlada pada zbog kokaina? Objavljen razlog sukoba u Podgorici

On je pozvao predsednika i potpredsednika vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića da podnesu ostavke.

"Parlamentarnoj većini bi itekako pomoglo kada bi te dve osobe, koje su se tako snažno sukobile na javnoj sceni, podnele ostavku i omogućili da bez tih opterećenja parlamentarna većina obezbedi novi dogovor i novu vladu. Ako to nije moguće, da idemo na izbore koje bi omogućila tehnička vlada", poručio je jedan od lidera DF za Tanjug.

Mandić kaže da je DF pokrenuo inicijativu da, u okviru parlamentarne većine, obavi razgovor sa svim predsednicima stranaka kako bi se postigao novi dogovor u okviru skupštinske većine.

"Pokušavamo da postignemo dogovor kako bi tu parlamentarnu većinu održali na okupu, odnosno kako se ne bi izneverila volja građana iskazana na izborima 2020. Postoji opasnost od povratka Demokratske partije socijalista na vlast, a svi smo obećali da građanima Crne Gore da ona više nikada ne sme da dođe u poziciju da raspolaže tom neograničenom moći kakvom je raspolagala 30 godina", kaže Mandić.

On ističe da je trenutna situacija u Crnoj Gori kulminacija političke krize u toj zemlji koja je, prema njegovim rečima, počela nakon nepotpisivanje Temeljnog ugovora od strane premijera Zdravka Krivokapića u maju prošle godine, kada je vlada ostala bez podrške većine u parlamentu.

Kako je istakao, taj nedostatak većine ignorisan je od strane premijera i ostalih članova vlade, sve dok nije došlo do direktnog sudara predsednika i potpredsenika vlade Dritana Abazovića.

Mandić smatra da DPS i Milo đukanović predstavljaju najveće zlo za većinsku Crnu Goru i ističe da je DF smogao snage da podrži, kako je rekao, jedan neuspeli eksperiment.

"Iako naša koalicije čini dve trećine parlamentarne većine podržali smo neuspeli eksperiment vezan za ekspertsku vladu koji se grubo urušio i iskompromitovao. Međutim, zbog tog eksperimenta ne odustajemo da branimo većinsku volju i mislimo da ničija fotelja, ni predsednika, ni potpredsednika vlade ne treba da bude razlog da ne postignemo neki novi dogovor", naglasio je Mandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu