Rusija jasna: "Amerika da se zapita"

Amerika i zapadne zemlje bi trebalo da se zapitaju na primeru sa Kazahstanom zbog čega vlasti drugih zemalja ne traže pomoć od njih.

Izvor: B92

Nedelja, 16.01.2022.

13:30

Rusija jasna:
Foto: EPA/YURI KOCHETKOV

To je danas izjavio predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin.

Prema njegovim rečima, traženje pomoći od Amerike može da dovede do gubitka državnosti, ekonomije i drugih problema, zbog čega mnoge države verovatno danas žale što su se obratile Vašingtonu.

"Što se tiče izjava SAD i drugih zemalja, treba da se zapitaju zašto ih niko ne kontaktira i uopšte – neka pokažu barem jednu zemlju koja im se obratila za pomoć, a da zatim nije izgubila državnost niti je prosperirala. Nađite tu zemlju", rekao je Volodin za televiziju "Rusija 1".

On se osvrnuo na primer Libije, Iraka i Ukrajine.

"Koliko je Libija bila prosperitetna, u Iraku nije bilo nikakvih unutrašnjih problema. A to što se dešava u Ukrajini? Eto vam traženje pomoći, danas su tamo i savetnici i predstavnici NATO-a i sve to neće izaći na dobro", istakao je političar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: