Tačijev savetnik hvali Vučića: "Ovo čudesno radi"

Savetnik bivšeg predsednika tzv. Kosova Hašima Tačija, Artan Behrami, kritikovao je potez Aljbina Kurtija i slanje jedinica ROSU na Jarinje i Brnjak.

Izvor: Kosovo online

Utorak, 21.09.2021.

07:26

Tačijev savetnik hvali Vučića:
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Naime, vlasti u Prištini u ponedeljak su počele primenu recipročnih mera, te se srpskim vozilima skidaju tablice i stavljaju privremene. To je izazvalo nezadovoljstvo građana Srbije, a neki od njih proveli su noć na prelazima u znak protesta. Čak su i tokom noći osvanuli transparenti "Dobro došli u Zajednicu srpskih opština".

Behrami je istakao da jednostrana odluka premijera tzv. Kosova bez koordinacije sa Sjedinjenim Američkim Državama o pokretanju Specijalne jedinice na severu, imaće velike višedimenzionalne posledice u narednim danima i nedeljama.

"Ovom odlukom, Kurti je otvorio put ponovnoj instalaciji paralelnih struktura na severu, ponovnom otvaranju barikada i čuvarima mostova! Njegova odluka nije slučajna i ima za cilj da zaustavi dijalog i obezvredi sve sporazume postignute u poslednjoj deceniji u Briselu i Vašingtonu. Pokušaj prepravljanja istorije Kosova nikada ne bi trebalo da bude opis zadatka premijera tzv. Kosova. Ovo čudesno radi srpski predsednik Vučić!", naveo je Behrami, a prenosi Kosovo onlajn.

"Aljbin nema plan kako će se ponašati sutra, prekosutra i narednih nedelja i meseci. Dok će se za građane Mitrovice vratiti stare slike nestabilnosti i nedostatka predvidljivosti", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: