Novi presek: Skoro 3.500 novoobolelih

U Srbiji je do poslednjeg preseka potvrđeno još 3.497 slučajeva zaraze kovidom 19, a preminulo je 19 osoba.

Izvor: B92

Subota, 04.09.2021.

14:09

Novi presek: Skoro 3.500 novoobolelih
Ilustracija: EPA-EFE/Giuseppe Lami

Hospitalizovano je 1.451 osoba, od koje je čak 93 na respiratoru.

U poslednja 24 sata urađeno je 15.127 testova.

Od početka pandemije registrovano je 776.923 zaraženih, a ukupan broj preminulih iznosi 7.358.

Procenat smrtnosti je 0,95 odsto. Podsetimo, prve količine sirovina za proizvodnju kineske vakcine Sinofarm, koja će se proizvoditi u našoj zemlji, rano jutros na aerodromu "Nikola Tesla", dočekali su ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ambasadorka Kine u našoj zemlji, Čen Bo.

Očekivana proizvodnja vakcine Sinofarm u Srbiji rezultat je potpisanog Memoranduma o razumevanju između Srbije, Kine i Ujedinjenih arapskih emirata.

Takođe, ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je "očigledno je da nešto moramo da uvedemo kako bismo spasavali ljudske živote, ali, iz praktičnih razloga nije moguće uvesti obaveznu vakcinaciju u Srbiji".

On je na pitanje Tanjuga o tome da li se razmišlja uvođenje novih mera zbog povećanja broja novoobolelih rekao da se nada da će brojke uticati na ljude da se vakcinišu.

"Svaki dan je tema koja ne može da mi bude jasna da li ćemo da uvedemo obaveznu vakcinaciju i da li ćemo da uvodimo ovo ili ono. Da li je moguće da mi moramo nešto da uvedemo da bismo spasavali ljudske živote jer očigledno je da nešto moramo. Ali, da budemo krajnje praktični, shvatili smo da ne možemo da uvedemo obaveznu vakcinaciju, jer je nisu ni uvele određene zemlje Evropske Unije i bio bi problem na evropskom sudu da li u Strazburu ili nekom drugom", objasnio je ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: