Mediji: Austrija neće izručiti Dekstera Srbiji

Dokazi zločina u Austriji protiv jednog od vodećih članova kriminalnog kavačkog klana, Daria Ðorđevića zvanog Dekster, su čvrsti.

Izvor: B92

Nedelja, 25.07.2021.

10:34

Mediji: Austrija neće izručiti Dekstera Srbiji
Ilustracija: Depositphotos/ rook76

Toliko da Austrija ovaj put neće pozitivno odgovoriti na zahtev za njegovo izručenje Srbiji, tvrdi bečki dnevnik "Kronen cajtung".

Dekster je uhapšen u Austriji, gde je, kao i ostatak njegovog klana, primenjivao stravične metode mučenja.

On je, kako su utvrdile austrijske vlasti, jednog narko dilera mučio danima u Beču, koristeći pri tom i čekić, i osumnjičen je za najmanje tri ubistva.

Dekster je uhapšen početkom juna u Austriji sa 10 kilograma heroina i osumnjičen je da je bio glavni čovek klana za Austriju, a nadzirao je i Nemačku.

Bečki "Kronen cajtung" ističe da je balkanska mafija i Dekster veoma okrutna i da su video snimci, koji su pokazani u Srbiji, šokirali javnost.

"Niko nije zaslužio da bude ubijen na svirep način ", prenosi " Kronen cajtung" reči ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina.

Na snimcima, kako se navodi, vide se obezglavljeni leševi, isečeni ljudi, kao i nasmejane ubice koje kleče pored žrtava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: