Mediji: Dogodio se ekocid, pomor ribe u ogromnim razmerama

U Kolubari, nizvodno od mosta u Divcima kod Valjeva, prema Slovcu, odnosno Lajkovcu, dogodio se pomor ribe velikih razmera, prenose mediji.

Izvor: B92

Utorak, 20.07.2021.

07:14

Mediji: Dogodio se ekocid, pomor ribe u ogromnim razmerama
Ilustracija: Depositphotos/aragami12345

Na potezu od samo stotinak metara, izvađeno je više od pola tone uginule bele ribe, prenose "Novosti".

Strahuje se, međutim, da je u ovom drastičnom ekocidu na ovoj reci nastradala još veća količina ribe. Procene su da je zatrovano skoro pet kilometara toka Kolubare, navodi portal vamedia.info.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Mionici, policija je obavila uviđaj, za analizu su uzeti uzorci uginule ribe i vode, nizvodno od mesta gde se u Kolubaru uliva kanal iz jedne farme junadi u mioničkom selu Radobiću, koja je vlasništvo jedne firme iz Uba.

Prema prvim procenama, pomor ribe dogodio se kada su u reku, najverovatnije, ispušteni amonijak i osoka sa farme. Štetne materije juče su stigle nizvodno i do Lajkovca. Osnovno javno tužilaštvo u Mionici, kako se navodi, protiv odgovornih će pokrenuti predistražni postupak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: