Požar u Luci Beograd i dalje se gasi; Vatra je bila ogromna FOTO/VIDEO

Rano jutros u Luci Beograd zapalio se veliki magacin. Gust crn dim kuljao. Vatra je bila ogromna, javio je reporter TV Prve. Vetar otežava gašenje.

Izvor: B92

Sreda, 14.07.2021.

06:56

Požar u Luci Beograd i dalje se gasi; Vatra je bila ogromna FOTO/VIDEO
Tanjug/JELENA STOJANOVIÆ

Prema prvim izveštajima nema povređenih.

Vatrena stihija stavljena je pod kontrolu nešto posle devet časova, potvrdio je na licu mesta gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić. Međutim, vatra s vremena na vreme bukne ponovo tako da požar nije u potpunosti ugašen, javlja reporter TV Prve s lica mesta.

Miloš Majstorović komandant vatrogasnih ekipa rekao je ranije za TV Prva da je na terenu 13 vatrogasnih vozila, s najmanje 46 vatrogasaca. Prema njegovim rečima, u toku je zamena ljudstva jer su vatrogasci koji su stigli prvi na lice mesta već preumorni.

Kako javlja TV Prva, požar je malo pre devet sati lokalizovan, ali je naknadno buknula vatra na krovu magacina u kom su, prema prvim informacijama, uskladišteni kartoni, papir i predmeti od plastike.

Vatrogascima se u međuvremenu pridružio i brod s reke, koji pomaže u dopremanju vode.
Tanjug/JELENA STOJANOVIÆ
Reporter TV Prve javlja i da se vatrogasna vozila samo smenjuju na licu mesta, zbog količine vode koja je potrebna da bi se vatra stavila pod kontrolu. Međutim, vetar koji duva otežava rad vatrogascima.

Oni su preumorni i njima se doprema voda.
Tanjug/JELENA STOJANOVIÆ
Na terenu su i ekipe Elektrodistribucije koja je došla kako bi isključila struju u tom delu grada.

Gust crni dim pojavio se oko 6 sati iznad Dorćola, a kada se vatra rasplamsala video se i na Novom Beogradu i Zemunu.

Materijalna šteta je velika jer je izgorelo 700 kvadratnih metara magacina na tri sprata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: