Ponedeljak, 05.07.2021.

22:09

"Jesu li oni priznali nezavisno Kosovo ili smo mi priznali Boku kotorsku?"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da smatra da se trudio i da je dao sve od sebe da Srbija ima najbolje moguće odnose u regionu.

Izvor: B92

Foto: Profimedia

On smatra da je preterano reći da je propaganda protiv Srbije kao krajem prošlog veka.

Kada je u pitanju ideja Mini Šengena navodi da je to odlično.

"Nemamo nikakvih loših namera i mnogo toga još možemo da postignemo zajednički. Ta ideja smeta mnogima u Evropi, a zašto i da im ne smeta? Nisu više ti koji upravjaju nama", kaže, a na pitanje čija je ideja Mini Šengen navodi:

"Delimično i moja".

Vučić smatra da sa Hrvatskom Srbija mora da ima bolje odnose, ako mislimo i jedni i drugi da opstanemo.

"Negde od 2017. kada sam video da je moguće da ispunim ono što su nam Hrvati tražili, a oni nama nisu ništa, rekao sam nije problem, to su naši građani. Da nas uopšte ne interesuje šta se dešava u Hrvatskoj, osim da pokažemo brigu. Ali vidite potrebu kod njih da sa pozicije sile nastupaju", smatra predsednik Vučić i ističe da ne želi da se umiljava.

"Zbog čega? Zbog Oluje i Jasenovca? Da budem takav licemer da bi mi napisali dva pohvalna teksta u njihovoj štampi?", objašnjava.

Kaže da je i u Crnoj Gori u medijima Srbija kriva za sve.

"Da vidimo šta je Srbija uradila nažao Crnoj Gori? Dali smo im vakcine, predložili otvaranje granica u poptunosti, predložili da pomognemo i razgovaramo sa našim kompanijama da u njihovim gradovima otvorimo fabrike. Šta je to što smo loše uradili? Jesmo li ih uvredili? Nisam primetio. A šta su oni nama uradili? Proterali su nam ambasadora. Jesu li oni priznali nezavisno Kosovo ili smo mi priznali Boku kotorsku? Jesmo mi njima izvezli neki klan? Jesmo li mi donosili neku Rezoluciju?" pitao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: