U Italiji razbijena grupa pljačkaša; operisali po Evropi

Rim -- Italijanska policija razbila je grupu pljačkaša koji su operisali u Evropi i pokušali krađu u prodavnici nakita na Trgu Svetog Marka u Veneciji 2017. godine.

Izvor: Beta
Podeli
EPA-EFE/TINO ROMANO
EPA-EFE/TINO ROMANO

Osumnjičeni su uhapšeni u Austriji, Estoniji i Finskoj, a pripadaju estonskoj bandi specijalizovanoj za pljačku luksuznih evropskih prodavnica nakita, navela je italijanska policija u saopštenju.

U martu 2017. godine dva člana te grupe aktivirala su dve dimne bombe da organizuju diverziju na Trgu Svetog Marka u ulici iza ciljane prodavnice nakita, dok su drugo dvoje pokušali da je opljačkaju.

Zahvaljujući intervenciji jednog turiste koga je prodavačica upozorila i koji je pozvao policiju pljačkaši su bili primorani da pobegnu. Video-snimci koje je dala policija pokazuju osumnjičenog kako postavlja dimnu bombu ispod zvona na Trgu Svetog Marka i uspaničene pešake kako beže.

Te dve eksplozije izazvale su paniku među brojnim ljudima koji su pomislili da se radi o terorističkom napadu, navela je policija. Današnja objava o razbijanju grupe usledila je posle višegodišnje istrage u koordinaciji sa Evropolom.

Prema policiji, ta grupa je izvršila dve krađe u Bastiji na Korzici 2016. i 2017. godine, u Inzbruku u Austriji u 2017. sa ukupnim plenom procenjenim na milion evra. Među uhapšenima je i osumnjičeni šef grupe koji je pronađen u Finskoj. On je već bio osuđivan za više krađa i jedno ubistvo, navela je policija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 455 idi na stranu