Na Malti zaplenjen kokain kavačkog klana FOTO

Valeta -- Kokain, čija se vrednost procenjuje na više od 100 miliona evra, a koji je zaplenjen je na Malti u kontejneru sa bananama, pripadao je ogranku kavačkog klana.

Izvor: index.hr
Podeli
EPA-EFE/Fernando Villar
EPA-EFE/Fernando Villar

Malta: Kod dvojice Srba pronađena droga; Dok je bežao od policije, zakucao se u automobil

Krajnja destinacija basnoslovnog tovara bila je luka u Kopru. Velika količina narkotika, čiju je nabavku i krijumčarenje finansirao klan iz Kotora, kao i njihovi saradnici Veljko Belivuk i Marko Miljković, trebalo je da bude rasturena na teritoriji Austrije i Nemačke. Hapšenjem članova grupe ova droga je praktično bila ničija.

Ipak, zahvaljujući policijskim informacijama, kanal je presečen odmah na Malti. Zaplenjeno je rekordnih 740 kilograma kokaina koji bi prema procenama uličnom prodajom doneo 100 miliona evra, a kontejner u kojem je droga nađena bio je na putu iz Ekvadora ka Sloveniji, prenosi Times of Malta.

Kako se navodi, uz ostali teret pregledano je 1.080 kutija banana, a 37 kutija je sadržalo ukupno 740 paketa kokaina za koga je potom laboratorijski utvrđeno da se radi o kokainu vrlo visoke čistoće.

Radi se o rekordnoj zaplenjenoj količini kokaina u toj sredozemnoj državi - većoj i od prošlogodišnje zaplene od 612 kilograma droge na brodu koji je putovao na liniji Ekvador-Kolumbija-Libija.

Na teritoriji Slovenije, podsetimo, prošlog meseca je uhapšeno oko 60 osoba, osumnjičenih da su članovi kavačkog klana, međunarodne kriminalne grupe sa sedištem u Crnoj Gori, koji ima ogranak i u Sloveniji, a deluje i u Srbiji i drugim evropskim državama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 455 idi na stranu