Novo raketiranje Izraela: Zna se ko je meta; Naređeno: Nastavite; Izrael = "ubica bez premca" FOTO/VIDEO

Međusobni napadi u Izraelu danas su nastavljeni nesmanjenim tempom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.05.2021.

07:06

Novo raketiranje Izraela: Zna se ko je meta; Naređeno: Nastavite; Izrael =
Tanjug/AP Photo/Khalil Hamra

Izraelske snage ubile su u napadu komadira Islamskog džihada visokog ranga u udaru iz vazduha na kuću u Beit Lahiji na severu pojasa Gaze, a Hamas je najavio masovno bombardovanje izraelskih gradova.

Optužena da nasumično napada pojas Gaze i da ne pravi razliku između zvaničnika Hamasa i civila, izraelska vojska sada dokazuje da izbegava civilne žrtve u Gazi.

Svetski državnici pozivaju obe strane da zaštite civile, a pojedine zemlje zauzimaju svoje strane u ovom sukobu.

Ministarstvo zdravlja u pojasu Gaze saopštilo je u međuvremenu da je broj Palestinaca poginulih u Gazi povećan na 198, a da je među žrtvama 58 dece i da je oko 1.300 ljudi ranjeno.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija raspravljaće na sednici u četvrtak o trenutnim sukobima između Izraela i Palestinaca iz Pojasa Gaze, objavio je predsednik tog tela Volkan Bozkir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: