"Od danas sam i Banjalučanin" VIDEO

Banjaluka -- Predsedniku Srbije u Banjaluci na svečanoj akademiji, povodom obeležavanja Dana grada, uručen ključ Grada s Poveljom počasnog građanina.

Izvor: Novosti
Podeli
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

"Ovo je jedno on najvećih priznanja koje sam ikada dobio, postajem deo grada kraj večnog Vrbasa, deo velike i slavne istorije", rekao je Aleksandar Vučić i dodao da je Banjaluka ostala "najvažniji srpski grad, uz Beograd".

"Takav grad u kojem za svakoga ima mesta uspevao je da uvek izvuče najbolje od onih koji u njemu žive. Danas je ispred mene stavljena velika obaveza, da budem od onih koji će Banjaluci nešto doneti i dati, svu podršku, svu ljubav, da mogu da kažem da sam, kao i vi, Banjalučanin", rekao je Vučić.

"A biti Banjalučanin, znati da je ovo grad svih, grad razlika. Vi ste, bez obzira na vaše razlike, jednoglasno doneli odluku da mi date ovo priznanje i zbog toga sam jako srećan. Da nije ovoliko kamera, verovatno bih joj uspešnije pokazao svoje emocije", rekao je još predsednik Srbije.

"Banjaluka mora da bude primer i dokaz da ljudi različitih vera i nacija mogu da žive zajedno i stvore zajedničku budućnost bez ratova i krvi. Pripadnicima srpskog naroda niko ne može da oduzme pravo da imamo zajednički jezik i pismo i da zajednički brinemo za budućnost", ističe Vučić pa dodaje:

"Niko ne treba da umre zbog vere i nacije, budućnost zahteva kolevke i život, previše je grobova."

"Primio sam nekoliko priznanja, različitih, na koje sam ponosan. Dobio sam ključeve mnogih gradova u Srbiji i regionu, ali moram da budem iskren, ne pamtim da sam bio toliko uzbuđen kada dobijam ključeve nekog grada, kao danas. Od danas i ja sam Banjalučanin", rekao je Vučić.

Na svečanoj akademiji pušten je film o predsedniku Vučiću i pomoći Srbije Republici Srpskoj u borbi protiv korone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 92 idi na stranu