Ništa od sastanka u Briselu: Vučić stiže 26. aprila, Kurti dva dana kasnije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u radnioj poseti Briselu 26. aprila, a tokom nje neće biti sastanka sa predstavnikom Prištine Aljbinom Kurtijem.

Izvor: Beta

Sreda, 21.04.2021.

14:15

Ništa od sastanka u Briselu: Vučić stiže 26. aprila, Kurti dva dana kasnije
EPA-EFE/ KOCA SULEJMANOVIC

Kosovski premijer Aljbin Kurti boraviće sledeće nedelje u Briselu, gde će se sastati sa predstavnicima EU, izjavili su iz Vlade tzv. Kosova.

Iz Vlade kažu da tokom te posete neće biti sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kako su javili kosovski mediji.

"Premijer Aljbin Kurti sredinom sledeće nedelje će posetiti Brisel, gde će se sastati predstavnicima institucija Evropske unije. Neće biti sastanka premijera Kurtija i gospodina Vučića", rekao je portparol vlade Perparim Krieziu.

Poslednji sastanak na najvišem nivou između predstavnika tzv. Kosova i Srbije je bio u septembru prošle godine, kada su se sreli predsednik Vučić i bivši premijer tzv. Kosova Avdulah Hoti.

Prištinskimediji objavili su sinoć, pozivajući se na međunarodne izvore, da će se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti sledeće nedelje sastati u Briselu.

Prema navodima medija, u Brisel će prvi otputovati Vučić, a posle njega u Briselu će boraviti i kosovski premijer Aljbin Kurti.

"Na sastancima će razgovarati o mogućnosti nastavka dijaloga i stvaranja okvira ovog procesa".

Kako prenosi Tanjug, Vučić će u Brisel otputovati 26. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: