Petak, 12.03.2021.

21:00

Mere stupile na snagu - zaključavanje do ponedeljka

Nove mere koje je Vlada usvojila po preporuci Kriznog štaba stupile su na snagu u petak u 21 sat.

Izvor: B92

Mere stupile na snagu - zaključavanje do ponedeljka
Foto: Shutterstok/BalkansCat

Od večeras do ponedeljka u 6 ujutro sve u Srbiji će biti zatvroreno, osim objekata vezanih za prehranu, apoteka i benzinskih pumpi.

Ovom odlukom u 21 čas zatvoreni su svi ugostiteljski objekti, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane, sportski objekti, kao i sve prodavnice sem prodavnica prehrambenih delatnosti.

Ograničenje se, dakle, ne odnosi na apoteke, ordinacije, laboratorije, stomatološke i veterinarske ordinacije.Moći će da rade trgovinski objekti u kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda, samostalni maloprodajni objekti u kojima se kupovina obavlja bez ulaska u objekat - kiosci i trafike, precizira se u saopštenju.

Kako je najavljeno, svoj rad nastavljaju benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva.

Pored toga dozvoljen je rad i objektima i radnjama u kojima se pružaju usluge koje ne zahtevaju dugotrajno prisustvo korisnika i u kojima je kontakt ograničenog trajanja, poput obućara, staklorezaca, krojačkih radnji.

Restorani i barovi u okviru hotelskih i drugih kategorizovanih smeštaja radiće isključivo za goste koji imaju prijavljen boravak u tom hotelu.

Nadležni organi, inspekcijske službe i komunalna policija vršiće strogu kontrolu poštovanja epidemioloških mera tokom vikenda.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković dodao je danas nakon završene sednice Kroznog štaba da će detaljnije mere, koje se odnose na sve što bi trebalo da se primenjuju od ponedeljka, dodatno i detaljno biti saopštene u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos: Evakuisano 800.000 ljudi

U Bangladešu je evakuisano gotovo 800.000 ljudi iz ugroženih područja pred dolazak jakog ciklona koji se formirao iznad Bengalskog zaliva, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije te zemlje.

12:28

26.5.2024.

1 d

Podeli: