Sreda, 03.03.2021.

13:15

Primili vakcinu, pa umrli

Vlasti Južne Koreje saopštile su da istražuju smrt dve osobe nakon izveštaja da su preminule u roku od nekoliko dana od kada su primile vakcinu.

Izvor: Tanjug

Primili vakcinu, pa umrli
EPA/YONHAP

Obe osobe su imale hronična oboljenja, a primile su "Astrazenekinu" vakcinu.

Korisnik doma za stare, 63-godišnji pacijent koji je imao cerebralnovaskularno oboljenje, razvio je simptome, uključujući visoku temperaturu, nakon što je dobio vakcinu Astrazeneke, javio je Jonhap.

Prebačen je u utorak u veću bolnicu, ali je nakon toga preminuo pošto je imao simptome trovanja krvi i upale pluća, preneo je Rojters.

Druga osoba u pedesetim godinama sa srčanim poremećajem i dijabetesom, preminula je danas nakon višestrukih srčanih udara, dan nakon što je primila vakcinu.

Zvaničnik Korejske agencije za kontrolu i prevenciju bolesti (KDCA) izjavio je za Rojters da istražuje uzrok smrtnih slučajeva, ali nije obrazložio niti potvrdio detalje Jonhapovog izveštaja.

Portparolka Astrazeneke u Seulu izjavila je da za sada kompanija nema komentar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

11 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Podeli: