Milo Đukanović: Sazvao sam vas jer smo izgubili vlast

Podgorica -- Predsednik Crne Gore i DPS Milo Ðukanović tvrdi da je u novoj vladajućoj većini u toj zemlji koalicija koja služi interesima drugih država.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ Boris Pejovic
EPA-EFE/ Boris Pejovic

Kako kaže, prvenstveno onih koje svojataju Crnu Goru i vide je kao deo, kao kaže, "srpskog sveta", a globalno i kao deo "ruskog sveta".

Ðukanović je danas u uvodnom referatu i ekspozeu na vanrednom kongresu DPS podsetio da ta stranka nakon izbora nije uspela da formira vladu, pa je zbog toga organizovao vanredni kongres.

Navodi da je, međutim, ta stranka prihvatila izborni rezultat kojem su doprineli, smatra, i "manipulacija verskim osećanjima" i "otvoreni hibridni rat", prenose podgoričke Vijesti.

Naveo je da je bilo i drugih pritisaka "kojima ovog puta nismo uspeli da se odupremo".

"Mi smo snaga naše države. Posle 30 godina trebalo je da DPS ode u opoziciju pa da parlamentarna manjina prizna rezultate izbora i pokaže da poštuje izbornu volju građana", rekao je Ðukanović

Predsedništvo DPS-a juče je jednoglasno predložilo da kandidat za predsednika partije bude Milo Ðukanović.

Predsedništvo je predložilo da kandidati za potpredsednika partije budu Ivan Vuković, Nikola Rakočević, Jevto Eraković, Andrija Nikolić, Sanja Damjanović, Abaz Dizdarević, Gordana Rajović i Mirsad Mulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 221 idi na stranu