"Situacija se ne smiruje, traži se mesto više"

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Goran Stevanović rekao je da se situacija u vezi sa koronavirusom ne smiruje.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 15.12.2020.

12:55

Foto: Tanjug, Zoran Zestic

"Devet meseci molimo i apelujemo, situacija se ne smiruje, traži se mesto više", kaže Stevanović. Naveo je i da svi bolesnici ne mogu biti pravovremeno zbrinuti.

On je poručio da je onome kome prođe pored Infektivne klinike ili neke druge bolnice sve jasno i da se sve vidi.

"Znam da je svima teško, ali jednostavno, ovo je granica propusnosti zdravstvenog sistema, brže i više od toga ne možemo", rekao je za TV Kurir.

Stevanović je poručio je da još mogu da se obezbede mesta, a da li je to u Beogradu, Kragujevcu ili Niškoj banji, zavisi od kliničke slike i raspoloživosti.

Kaže i da raste i broj pacijenata koji se javljaju noću, te da se ne zna da li je to zato što se ljudi plaše da prenoće sa simptomima. "I dalje raste broj pacijenata koji su na bolničkom lečenju. Sve je više bolesnika koji se u prijemno-trijažne ambulante javljaju noću. Da li zbog straha da noć dočekaju sa simtpomima ili se tada intenziviraju tegobe, ali noći su nam najteže. Teške su zbog organizovanja transporta pacijenata i pronalaska slobodnih mesta", naveo je Stevanović posle sastanka direktora kovid bolnica sa ministrom zdravlja Zlatibotorom Lončarom.

Čekanja su ogroman, gužve su još veće, naglasio je.

"Da li mi možemo pravovremeno i brzo da zbrinemo sve bolenike - ne možemo. Apelujemo na strpljenje, pogotovo u prijemno-trijažnim centrima", rekao je Stevanović.

Poručio je da je sada sve na nama. "Onako kako se budemo ponašali, tako će nadalje ići", zaključio je Stevanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: