Otvorena najveća kovid-bolnica; "Ni danas mi nije jasno kako je Vučić znao"

Beograd -- U Batajnici otvorena najveća kovid-bolnica. Prisustvovali premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja, koji je izjavio da su svi gledali u čudu Vučića letos.

Izvor: B92
Podeli
Tanjug/Zoran Žestić
Tanjug/Zoran Žestić

Direktorka te bolnice Tatjana Adžić Vukičević izjavila je da ima veliku čast što će biti na čelu najveće kovid-bolnice. Rekla je i da prvi pacijenti stižu već po podne. Prema njenim rečima, ona će, kao i njen tim, dati sve od sebe da se pobedi epidemija koronavirusa.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je ponosan zato što Srbija dobija ovakvu bolnicu, kada mnogo bogatije zemlje od naše šalju pacijente u druge zemlje.

"Ni danas mi nije jasno, da usred leta, kada smo se opustili i mislili da će sve proći....ali, po tome se razlikujemo, predsednik Srbije je doneo odluku da se izgrade dve velike bolnice. Mi smo ga gledali, a on je rekao - to mora da bude", rekao je Lončar.

"Danas se pokazalo da je ta odluka bila od neprocenjivog značaja. Imaćemo samo u ovoj bolnici 250 mesta na respiratoru. Zamislite koje je to rasterećenje ostalog sistema", rekao je on.

Prema njegovim rečima, Srbija ima najbolje rezultate kada je reč o borbi protiv koronavirusa, a kvalitet lečenja je isti u svim gradovima.

"Moramo preći preko toga da nam brojevi sada rastu, nikada nam nije bilo potrebnije jedinstvo nego sada. Zdravstveni radnici su pokazali da mogu da se nose s tim pritiskom i da se bore i izborićemo se", rekao je ministar Lončar.

"Ovo stvarno jeste svemirski brod. Garantujem, pobedićemo"

Tanjug/Zoran Žestić
Tanjug/Zoran Žestić

"Istorojski dan, u svakom smislu. Uradili smo za četiri meseca ono što nismo nekada za 40 godina. Otvorili smo ogromnu i prelepu bolnicu, i ja sada razmišljam o onome što je dr Tatjana rekla kako ću da obučem beli mantil i vodim ovaj svemirski brod. Ova bolnica zaista jeste svemirski brod i dobijamo je u najvažnijem trenutku, sa skoro 8.000 obolelih, 800 hospitalizovanih i kada nam je sistem već deveti mesec prebukiran", kazala je premijerka Srbije.

Prema njenim rečima, naš zdravstveni sistem izaciće iz ovoga jači, sa dve ogromne bolnice, s novim znanjem, novim ljudima jer smo tokom čitave godine primali nove mlade ljude na specijaizacije. Izaćićemo sa novim laboratorijama, dodala je ona.

"Garantujem svm građanima Srbije da ćemo pobediti i da nećemo odustati u borbi. Svaki dan je težak sam za sebe, ali mi nastavljamo da radimo i već 15. decembra otvaramo kovid-bolnicu u Kruševcu", rekla je Brnabićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 213 idi na stranu