Predsednik Irana proglasio opštu mobilizaciju

Iranski predsednik Hasan Rohani proglasio je danas "opštu mobilizaciju nacije i vlade" za suočavanje sa trećim talasom korona virusa.

Izvor: B92

Nedelja, 15.11.2020.

19:10

Predsednik Irana proglasio opštu mobilizaciju
Foto: EPA-EFE/HO HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Na taj korak se odlučio nakon što su zdravstvene vlasti objavile najveći broj dnevnih slučajeva u najteže pogođenoj zemlji na Bliskom istoku.

"Pozivam sve vladine organizacije i druge snage i institucije da svim sredstvima priteknu u pomoć ministarstvu zdravlja i zdravstvenim radnicima", rekao je Rohani u izjavi koju su objavili iranski državni mediji, prenosi Rojters.

Vlada je u subotu saopštila da će se od 21. novembra u Teheranu i oko stotinu drugih gradova širom te zemlje uvesti stroža ograničenja. Neesencijalna preduzeća i usluge biće zatvorene, a automobilima neće biti dozvoljeno da ulaze ili izlaze iz tih gradova.

Ministarstvo zdravlja, na koje se pozivaju državni mediji, prijavilo je rekordnih 12.543 novih slučajeva korona virusa u protekla 24 sata, čime je ukupni broj slučajeva u Iranu porastao na 762.068.

Ministarstvo je prijavilo 459 novih smrtnih slučajeva, ukupno 41.493.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: