Netačni navodi o smrti mitropolita Amfilohija; Mitropolija: Stanje nepromenjeno

Mediji su večeras preneli da je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo. Na zvaničnom sajtu Mitropolije, pak, piše da je njegovo stanje nepromenjeno

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG / RADE PRELIC/ arhiva
FOTO TANJUG / RADE PRELIC/ arhiva

Odmah nakon što su mediji objavili ovu informaciju, na sajtu Mitropolije objavljeno je da je stanje mitropolita nepromenjeno i demantovali navode o smrti.

"Povodom dezinformacija koje se pojavljuju u vezi sa zdravstvenim stanjem Mitropolita Amfilohija obaveštavamo javnost da je u odnosu na današnji izveštaj nepromijenjeno. Problem koji je napravio pneumomediostinum – vazduh u sredogruđu je pod nadzorom lekarskog tima koji od samog početka bolesti visokopreosvećenog mitropolita Amfilohija se brine o njegovom oporavku", piše sa sajtu Mitropolije.

Mediji su nakon ovih informacija vest uklonil ili izmenili.

Podsećamo, Amfilohije je od 6. oktobra u bolnici zbog koronavirusa, a tokom današnjeg kontrolnog pregleda otkriveno je da mitropolit Amfilohije otežano diše uz bol u grudnom košu.

On je u Klinički centar Podgorice prebačen 7. oktobra.

Informaciju o smrti mitropolita demantovao je protojerej-stavrofor Velibor Džomić.

"Mitropolit Amfilohije nije preminuo, to su neistine. Stanje je nepromenjeno od danas, naš monah je sa njim. Sve tačne informacije su na sajtu Mitropolije" rekao je Džomić medijima.

Ambasador Srbije u Crnoj Gori, Vladimir Božović, potvrdio je da je mitrololit Amfilohije u teškom stanju i takođe demantovao dezinformaciju da je preminuo.

"Pratimo zdravstveno stanje mitropolita i pozivam ceo srpski narod da se pomoli za njega i da mu snage da dobije ovu veliku bitku", rekao je Božović za "Novosti"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 246 idi na stranu