SKOJ traži sprečavanje 'neonacističkog koncerta' u Beogradu

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) zahteva od nadležnih organa da spreče održavanje koncerta tri "rasističke" muzičke grupe.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.10.2020.

12:21

SKOJ traži sprečavanje 'neonacističkog koncerta' u Beogradu

Koncert, koji je u organizaciji "neonacističke formacije Klub 28", treba da se održi u subotu uveče u zgradi BIGZ-a.

SKOJ je objasnio da zahteva zabranu jer treba da nastupe, kako je naveo, "neonacistički bendovi" "Iz revolta", "Predskazanje" i "Kristalna noć" čija "muzika predstavlja govor mržnje i širi naci-fašističke, rasističke, antisemitske i ksenofobne poruke".

Koncert je zamišljen kao memorijalni skup posvećen Britancu Janu Stjuartu Donaldsonu, osnivaču neonacističke međunarodne skinhed mreže "Krv i čast" koja deluje i u Srbiji.

Očekuje se da će se okupiti "par stotina neonacista i drugih ultradesničarskih ekstremista iz Srbije i Republike Srpske čijim okupljanjem bi se na najdrskiji način prekršile epidemiološke mere i pospešilo širenje opakog korona virusa", piše u saopštenju.

"Organizator koncerta, "Klub 28" je "paravan za neonacističku 'Srpsku diviziju Krv i čast' čiji su pripadnici svojevremeno formirali u Srbiji zvanično zabranjenu organizaciju 'Nacionalni stroj' ", navedeno je u saopštenju.

SKOJ tvrdi da su među organizatorima koncerta i članovima bendova "brojni ekstremistički izgrednici" i poziva "antifašističku javnost da digne svoj glas protiv održavanja koncerta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: