Dodik razgovarao sa ambasadorima BiH u Briselu

Srpski clan Predsedništva BiH Milorad Dodik u utorak je po dolasku u Brisel razgovarao sa šefom Misije BiH pri EU Eminom Merdan.

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2020.

07:25

Dodik razgovarao sa ambasadorima BiH u Briselu
Ale_Mi/depostphotos

Dodik se sastao i sa ambasadorom BiH u Belgiji Ivanom Robović i šefom Misije BiH pri NATO-u Mitrom Kujundžićem.

Kako prenosi RTRS, ambasadori su informisali Dodika o svojim aktivnostima u Belgiji i pripremama za sutrašnje sastanke u Briselu.

Dodik je sinoć doputovao u Brisel gde će se danas, kako je najavljeno, zajedno sa članovima Predsedništva BiH Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšicem sastati sa predsednikom Evropskog parlamenta Davidom Sasolijem, komesarom za proširenje Oliverom Varhejijem i šefom diplomatije EU Žosepom Borelom.

Dodik, Džaferović i Komšić će sa evropskim zvaničnicima razgovarati o putu BiH ka članstvu EU, odnosno ispunjavanju prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o kandidatskom statusu za članstvo u te zemlje u Uniji.

U Briselu će biti reči i o sprovođenju svih presuda Evropskog suda za ljudska prava, migrantskoj krizi koja pogađa Zapadni Balkan i saniranju ekonomskih posledica izazvanih korona virusom.

Poseta članova Predsedništva BiH realizuje se uoči Samita lidera EU zakazanog za 1. i 2. oktobar

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: