Mediji iskopali snimak Krivokapića iz 1999. "Sedi ispod Karadžićeve slike u društvu četnika" VIDEO

Podgorica -- Pojedini portali objavili su snimak jednog od opozicionih lidera Crne Gore Zdravka Krivokapića, star 21 godinu, na kom on sedi ispod slike Radovana Karadžića.

Izvor: klix.ba
Podeli
Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic
Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

Crnogorski portal Antena M objavio je snimak iz 1999. godine koji je napravljen u kući Mileta Pavićevića, nekadašnjeg taksiste i četničkog vojvode. "Na skupu četnika u jednoj kući prisustvovao je i Zdravko Krivokapić, današnji kandidat za premijera Crne Gore", navodi Antena, a prenosi Klix.ba.

Dalje se navodi da je sedeo "ispod slike tadašnjeg begunca, a danas ratnog zločinca Radovana Karadžića".

Kako piše Antena M, a prenosi Kliks, snimak je nastao prilikom dočeka Nikole Kavaje, bivšeg oficira JNA, osuđenog dezertera, potom emigranta, člana četničke organizacije SOPO, a 1978. otmičara američkog putničkog aviona.

On je osuđen u SAD zbog terorizma i drugih krivičnih dela na 65 godina zatvora, a pušten je na slobodu 1997. godine.

Na video-snimku, koji već oko deceniju kruži na internetu na raznim društvenim mrežama, raspoznaje se da je u Kavajinoj pratnji Vladimir Božović, sadašnji ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori.

"Uz dobrodošlicu i zdravice, sluša se tada nezvanična srpska himna Bože pravde, drže se četnički govori i leleče nad srpstvom i Srbijom, a zapevao je i guslar", navodi crnogorski portal.

Podsetimo, nakon parlamentarnih izbora Crnu Goru očekuje formiranje vlasti, a prema rezultatima izbora, do sada vladajuća DPS neće imati dovoljno mandata za formiranje vlade, zbog čega o tome pregovaraju opozicioni lideri.

Društvo u Crnoj Gori je inače duboko podeljeno na one koji podržavaju aktuelnog predsednika Crne Gore i njegov DPS i one koji su za opoziciju i promenu vlasti. Jedni druge već danima optužuju i preko "svojih" medija obračunavaju se s političkim neistomišljenicima.

U svetlu te borbe osvanuo je i ovaj video-snimak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 240 idi na stranu