Vučić: Ramuš može slobodno da vrati avion, da ne troši kerozin

Predsednik Srbije izjavio danas da će Srbija razgovarati u Briselu o zaštiti Dečana. "Daćemo sve od sebe, ali ako nemate realnu vlast, teško je."

Izvor: B92

Četvrtak, 20.08.2020.

12:28

Vučić: Ramuš može slobodno da vrati avion, da ne troši kerozin
EPA-EFE/ Andrej Cukic/ arhiva

On je za TV Pink izjavio da Srbija ne može da u potpunosti garantuje zaštitu srpskih svetinja na teritoriji na kojoj nema praktičnu vlast već godinama.

"Neće biti lako, ali verujem da ćemo stalnom borbom i ukazivanjem na taj probem pred međunarodnom zajednicom uspeti da rešimo", rekao je on.

Upitan da prokomentariše izjavu Ramuša Haradinaja da kosovska delegacija putuje u Vašington na razgovor s predstavnicima Beograda kako bi razgovarali o priznavanju tzv. Kosova, Vučić poručuje:

"Ako to očekuje, Ramuš može odmah da vrati svoj avion, da ne troši kerozin. Mi idemo u Vašington na važne razgovore, a taj scenario da oni dobiju sve, a mi ništa, taj film neće gledati. Ali, svašta je moguće. Dok sam ja pri svesti i dok racionalno mogu da razmišljam to se neće desiti", istakao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: