Objavljene fotogafije nakon sudara turskog i grčkog vojnog broda FOTO

Nakon sudara vojnih brodova Turske i Grčke koji se dogodio prošle nedelje, pojavile su se fotografije tog incidenta.

Izvor: B92

Sreda, 19.08.2020.

11:15

Objavljene fotogafije nakon sudara turskog i grčkog vojnog broda FOTO
Ilustracija: EPA/MIKE NELSON

Grčki sajt Katimerini objavio je fotografije koje prikazuju kakva je šteta načinjena turskom brodu.

Naime, turski istraživački konvoj kretao se vodama izmedju Kipra i grčkog ostrva Krita, a njihovu plovidbu su pratili i nadzirali grčki vojni brodovi. U jednom trenutku tokom manevrisanja jedan grčki i jedan turski vojni brod su se sudarili.

Grčki odbrambeni izvori rekli su Katimeriniju da je pokušaj opstrukcije naterao grčki brod da se okrene kako bi izbegao glavni sudar i tokom procesa udario u zadnji deo turskog broda.

Ministar spoljnih poslova Grčke Nikos Panajotopulos je razgovarao telefonom sa svojom nemačkom koleginicom Anagret Kramp-Karenbauer i jasno rekao da je Grčka spremna da uđe u dijalog sa Turskom u okviru međunarodnog prava, ako Turska odmah povuče svoje ratne i istraživačke brodove sa grčkog područja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: