Nesporazum: Izraelske snage ranile gluvonemog Palestinca

Pripadnici izraelskih snaga su iz vatrenog oružja ranili Palestinca koji se, uprkos upozorenjima da stane, približavao jednom njihovom kontrolnom punktu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.08.2020.

12:26

Nesporazum: Izraelske snage ranile gluvonemog Palestinca

Kasnije se ispostavilo da on nije ni mogao da čuje njihove naredbe jer je gluv.

Kako navodi AP, do incidenta je došlo dok je 60-godišnji Palestinac prilazio punktu do kojeg je dozvoljeno doći samo automobilom.

Po rečima portparola izraelske policije Mikija Rozenfelda, i posle upozorenja stražara da stane, nesrećni muškarac nastavio je da im se približava "na sumnjiv način", zbog čega su mu oni pucali u noge, nanevši mu rane srednje težine, da bi tek kasnije ustanovili da on ne čuje i nije u stanju da komunicira.

Ovaj slučaj dogodio se manje od tri meseca pošto je izraelska policija u Jerusalimu greškom ubila jednog 32-godišnjeg Palestinca sa teškim oblikom autizma, podseća AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

18 h

Podeli: