Sedmogodišnji dečak umro od korone u SAD - nije imao druge bolesti

Sedmogodišnji dečak oboleo od kovida 19 najmlađa je osoba koja je umrla od te bolesti u američkoj državi Džordžiji od početka pandemije koronavirusa.

Izvor: B92

Petak, 07.08.2020.

19:07

Sedmogodišnji dečak umro od korone u SAD - nije imao druge bolesti
Foto: Tanjug/J. Kiely Jr./Lightæaser Photography/Brigham and Women's Hospital, via AP

Mali Afroamerikanac nije imao druge zdravstvene teškoće, prema podacima koje je objavila ta država.

Slučaj je iz okruga Četam, koji uključuje grad Savanu, javilo je Odeljenje za javno zdravlje države Džordžije.

Vest o njegovoj smrti stigla je u vreme dok vlada rasprava u celoj zemlji o školskoj godini i riziku infekcije ili širenja koronavirusa, s kojima se deca suočavaju. U izveštaju se ne navodi gde ili kada se dete inficiralo.

Prethodno je najmlađi slučaj od koronavirusa u Džordžiji bio 17-godišnji Afroamerikanac u okrugu Fulton koji je imao i druge zdravstvene teškoće pored kovida 19. Prema podacima te države više od 30 osoba koji su u dvadesetim godinama umrle su od koronavirusa.

U Džordžiji je prema skorijim podacima preko 4.000 ljudi umrlo od virusa a potvrđeno je više od 200.000 slučajeva zaraze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: